Workshop: 'Maken van je eigen Loving Memory Doll'.

“Hoe fijn zou het zijn als je mooie, warme herinneringen letterlijk heel dichtbij zou kunnen houden?”. Vanuit deze gedachten heeft Marieke Koopmans van studio Milu de Loving Memory Doll ontworpen. De Loving Memory Doll is een herinneringsknuffel voor kinderen, die troost en veiligheid biedt in situaties waarin verlies en missen van een dierbaar persoon een grote rol spelen. Het inzetten van de Loving Memory Doll kan je kind helpen om te gaan met verlies en veranderende omstandigheden.

 

Ieder vanuit hun eigen expertise hebben Karin Spapens, verlies-rouwtherapeut en Marieke Koopmans, ontwerper en kunstdocent hun krachten gebundeld. De workshop “ Het maken van je eigen Loving Memory Doll” is hiervan het resultaat. In deze workshop gaan kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar naast hun verlieservaringen  ook aan de slag met hun mooiste en fijnste herinneringen. Er is veel aandacht voor het vertellen en delen van fijne herinneringen maar even zo belangrijk is het meer praktische gedeelte zoals het maken van een herinneringsdoosje en het ontwerpen van je eigen Loving Memory Doll.

De Loving Memory Doll biedt kinderen ook na de workshop blijvend troost en letterlijk houvast en fungeert als ankerpunt om je mooiste, liefste herinneringen voor altijd te koesteren en vast te houden.

Door de workshop in een klein (max 6 kinderen) groepsverband aan te bieden, krijgen kinderen de kans om hun verhalen, verdriet en plezier te delen met leeftijdslotgenoten. Hierdoor zien ze dat ze niet de enige zijn die dit is overkomen, dit feit op zich werkt vaak al helend. De workshop is deze keer speciaal bedoeld voor kinderen van gescheiden ouders en wordt aangeboden door Stichting Robbedoes. 

Je kunt je nu al aanmelden voor de workshop via het contact formulier of telefonisch 06 -30360877. De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten op zaterdag 6 maart,  zaterdag 20 maart en zaterdag 17 april 2021 van 14.00 tot 15.30 uur.  

 

Onderstaande foto is met toestemming van alle betrokkenen geplaatst.